Omschrijving | Waarde |
---|---|
Kenmerk | 024 |
Naam recept | Princessebier anno 1866 |
Brouwdatum | 31-01-2016 |
Biertype | Overige bieren |
Volume | 12,0 l |
Begin SG | 1,057 SG |
Berekende kleur (Morey) | 30 EBC |
Berekende bitterheid (Tinseth) | 34 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
13,70 l | Water uit Uithoorn PWN |
3,60 g | CaSO4 |
3,00 ml | Melkzuur |
7,98 l | Spoelwater |
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
---|---|---|---|---|---|
105 mg/l | 9 mg/l | 67 mg/l | 202 mg/l | 77 mg/l | 188 mg/l |
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
---|---|---|---|---|
1,915 kg | Munich | Arsegan | 15 EBC | 60,8 % |
0,433 kg | Amber mout | Arsegan | 50 EBC | 13,8 % |
0,400 kg | Biscuit | Arsegan | 50 EBC | 12,7 % |
0,400 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 12,7 % |
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
---|---|---|---|---|
Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,4 l/kg |
Uitmaischen | 78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 4,4 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
---|---|---|---|---|---|
25,0 g | Rotondehop | pellets | 5,0% | 60 min. | 29,4 IBU |
20,0 g | Rotondehop | pellets | 5,0% | 5 min. | 4,7 IBU |
10,0 g | Cascade | bellen | 5,8% | 0 min. | 0,0 IBU |
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
---|---|---|---|
15,60 g | Korianderzaad | specerij | koken |
15,60 g | Sinaasappelschil, zoet | specerij | koken |
15,60 g | Zoethout gesneden | smaakstof | koken |
Hoeveelheid | Naam | Type |
---|---|---|
11,5 g | SafAle English Ale (S-04) | bovengist |
Kenmerk | Waarde |
---|---|
Starttemp. vergisting | 19,0 °C |
Max. temp. hoofdvergisting | 0,0 °C |
Eind temp. hoofdvergisting | 21,0 °C |
Eind SG hoofdvergisting | 1,015 SG |
Temp. nagisting | 0,0 °C |
Start lagering | 06-02-2016 |
Temp. lagering | 0,0 °C |
Alcoholgehalte | 5,5 vol.% |